Astăzi, 23 septembrie 2022, Preşedintele interimar al Curţii Supreme de Justiţie, Vladimir Timofti, Preşedintele interimar al Colegiului Civil, Comercial şi de Contencios Administrativ, Svetlana Filincova și judecătorul Dumitru Mardari au avut o întrevedere cu un Grup de experți ai Comisiei de la Veneția.

Din componența delegației oaspeţilor au făcut parte Veronika Bilkova şi Jan Velaers, experți raportori ai Comisiei de la Veneția, și Michael Janssen, funcționar al Consiliului Europei. 

Vizita a avut drept scop realizarea unui schimb de opinii și consultări referitoare la prevederile Legii nr. 102 privind amendarea unor acte normative și a Legii nr. 143 privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale.

Menţionăm că, experții Comisiei de la Veneția se află într-o vizită de informare în Republica Moldova, în contextul pregătirii Opiniei Comisiei privind Legea securității informaționale și privind Legea care criminalizează utilizarea simbolurilor asociate agresiunilor militare. Opinia urmează a fi adoptată în cadrul celei de-a 132-a Sesiuni Plenare a Comisiei de la Veneția din 21-22 octombrie 2022.

Direcția monitorizare și relații cu publicul