Pe 15-16 septembrie 2022, Preşedintele interimar al Curţii Supreme de Justiţie, Vladimir Timofti, a participat la lucrările celei de-a patra ediții a Forumului pentru Reformarea Justiției și Combaterea Corupției.

Forumul a fost deschis, cu un cuvânt de salut, de către Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, Ambasadorul UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, și Preşedintele CRJM, Vladislav Gribincea.

La eveniment, de asemenea, au participat reprezentanţi ai autorităților centrale din domeniul justiției, anticorupție și integritate, oficiali ai corpului diplomatic, membri ai societății civile, precum și experți naționali și internaționali din domeniu.

Ediţia din acest an a fost axată pe următoarele subiecte: integrarea europeană și condiționalitățile privind justiția, evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor, reforma Curții Supreme de Justiție. În cadrul discuțiilor s-a subliniat faptul că de constituirea unor instituții funcționale și independente depinde calitatea implementării reformei justiției.

În cadrul celei de-a doua sesiuni a evenimentului s-a discutat despre importanța de a investiga marea corupție și sancționarea eficientă a acesteia.

Scopul principal al acestui eveniment este de a oferi posibilitatea pentru dezbateri transparente și profesioniste dintre principalii actori din sectorul justiției, politicieni, societatea civilă și partenerii de dezvoltare, în vederea identificării în comun a soluțiilor eficiente de reformare a justiției și de combatere a corupției în Republica Moldova.

Menționăm că, Forumul a fost organizat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova în parteneriat cu Ministerul Justiției.

Direcţia monitorizare şi relaţii cu publicul