Judecătorii Curţii Supreme de Justiţie, Anatolie Ţurcan şi Victor Burduh au participat la Şedinţa Grupului de Lucru privind Dezvoltarea Instanțelor Judecătorești Model, care s-a desfășurat în format online la data de 28 mai 2021.

 

La şedinţă au fost prezentate obiectivele de activitate ale Grupului de Lucru, rezumatul evaluării inițiale a judecătoriilor din Moldova, rezultatele activității Comisiei de Selecție a Judecătoriilor Model, demararea procesului de elaborare a Planurilor de îmbunătățire a Judecătoriilor Model și etapele de lucru din perioada următoare. De asemenea, au fost discutate aspecte privind asistența necesară la nivel național pentru a îmbunătăți activitatea tuturor instanțelor judecătorești din Republica Moldova.

 

Organizatori ai evenimentului au fost Consiliul Superior al Magistraturii şi USAID Moldova în cadrul Proiectului „Instanțe Judecătorești Model”.

 

Menţionăm că, Proiectul USAID „Instanțe Judecătorești Model” urmărește scopul de a îmbunătăți performanța instanțelor judecătorești în vederea asigurării serviciilor judiciare de calitate și consolidării conexiunii între instanțele judecătorești și justițiabili.

 

Direcția monitorizare și relații cu publicul