Astăzi, 18 aprilie 2019, în incinta CSJ a avut loc întrevederea de lucru a Președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță cu E.S. Dusan Dacho, Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova. Dialogul s-a purtat pe mai multe teme de actualitate juridică, între care, prioritățile și obiectivele Curții Surții Supreme de Justiție ale Republicii Moldova.

În debutul discuțiilor, Ion Druță a făcut o prezentare a Curții Supreme de Justiție în calitate de autoritate judecătorească supremă, responsabilă pentru asigurarea aplicării corecte și uniforme a legislației și care soluționează litigiile apărute în cadrul aplicării legilor. De asemenea, Președintele Curții Supreme de Justiție a scos în evidență sarcinile necesare a fi realizate în vederea implementării standardelor europene privind calitatea actului de justiție. În context, Ion Druță a pledat pentru preluarea bunelor experiențe ale statelor membre din Uniunea Europeană, în special ale Curții Supreme de Justiție din Republica Slovacă.

La răndul său, Dusan Dacho, Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova a evocat faptul că Republica Slovacă va susține cooperarea și bunele practici dintre organele supreme ale puterii judecătorești și a exprimat disponibilitatea de a facilita aceste procese.  

Ion Druță și Dusan Dacho au reiterat importanţa menţinerii unui dialog constant în vederea valorificării proiectelor propuse.