Joi, 21 martie 2019, în incinta Curții Supreme de Justiție a avut loc întrevederea judecătorului Colegiului Penal, Liliana Catan cu reprezentanții Consiliului Europei, Oleg Soldatov, manager de program, Nelea Bugaevski, ofițer superior de proiect.

Principalul subiect abordat între părți a fost organizarea instruirilor pentru judecătorii de instrucție din sistemul judecătoresc privind implimentarea noului remediu pentru soluționarea condițiilor de detenție în Republica Moldova.                                                                                                     

Judecătorul Colegiului penal, Liliana Catan a accentuat importanța organizării acestor instruiri cu judecătorii și reprezentanții Departamentului instituțiilor penitenciare, având în vedere modificările din legislația penală și problemele apărute la aplicarea legislației. Totodată, Liliana Catan a subliniat că seminarele desfășurate în colaborare cu Consiliul Europei vor avea un rezultat foarte bun care se va reflecta pozitiv asupra calității actului justiției și a unificării practicii judiciare în domeniu.

Oleg Soldatov, manager de proiect a manifestat receptivitate referitor la propunerile judecătorului Colegiului Penal al Curții Supreme de Justiție și a subliniat faptul că o bună colaborare este benefică pentru ambele părți.

                                                                                                                       

                                                    Direcția monitorizare și relații cu publicul